sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Sarjakuva vs. Elokuva: Thor

Paljon puhuttu ja kehuttu Thor-elokuva on nyt käyty katsastamassa. Täytyy heti alkuun myöntää, että Thoria en ole koskaan lukenut missään muodossa ja en tiennyt sarjakuvan ideastakaan mitään ennen kuin kävin elokuvassa. Sen verran tiesin, että Thor ei ole tavanomainen supersankari, jota on purrut hämähäkki tms. eikä hän ole altistunut gammaneutronimegasuper-säteelle, vaan että hänen voimat johtuvat hänen jumallallisesta alkuperästään. Hahmojen ulkonäköä ja sopivuutta en siis pysty ainakaan kovin negatiiviseen sävyyn tulkitsemaan juuri aikaisempien kokemuksien puutoksen takia.. mutta lupaan yrittää.. : ))

Thor on siis Stan Leen ja Jack Kirbyn Marvelille luoma hahmo.Ensimmäisen kerran vuonna 1962 nähty hahmo näytti jo alkujaan hyvin samalta kuin nykypäivän Thor. Suuria muutoksia ei ole tapahtunut, mutta elokuvasta huomaa, että ohjaaja hakee enemmän nykyisen Thorin ulkonäköä.

Roolivalinta osuu mielestäni aivan oikeaan, sillä Chris Hemsworth näyttää vaaleassa pitkässä tukassaan aivan pohjoismaiselta jumalaltamme. Vaatteet olivat melko tarkka kopio sarjakuva-versiosta eikä vasarassakaan ollut moittimista. Jostain myös luin että Hemsworthilla oli ollut ongelmia pukunsa kanssa, sillä hän oli hankkinut liian suuret lihakset pukuun nähden... ;))

Jo elokuvaa katsoessa minulle tuli kova hinku päästä katsomaan miltä Asgard, eli maailma missä Thor elää, näyttää sarjakuvissa ! Oli sen verran hulppean näköiset maisemat ! Ei voinu muuta kuin olla sillee wooouw... Leffan loppuun kuitenkin jouduin olemaan ennen googlailuja.. Löysin kuitenkin tämän kuvan Asgardista ja hieman petyin jopa sen tylsään ulkoasuun.. Leffassa kaupunki/maailma oli niin paljon hienomman näköinen ! Ja 3D-lasien ansiosta oli vielä hienompaa......... ! Tässä kuvat vielä molemmista versioista

Elokuvaan oli myös laitettu mukaan Thorin veli Loki. Loki toimii pahiksena elokuvassa ja häntä näyttelee Tom Hiddleston. Roolitus osuu tässäkin mielestäni kohdalleen.. Hiddleston kun on tarpeeksi lipevän näköinen petturipahikseksi. Myös puku oli hienosti tehty mukailemaan sarjakuvan-versiota (myös uudempaa versiota).
Muita hahmoja en rupea edes elokuvasta käsittelemään sillä ainakaan minä en ollut muista kuin Lokista ja Thorista kuullut ja heidän kuvansa sarjakuva-versioina nähnyt. Myös veljesten isä Odin oli tuttu.. mutta lähinnä vain myytistä, johon sarjakuvakin perustuu. Thor ja Loki tullaan myös näkemään mahdollisesti lähitulevaisuudessa tulevassa elokuvassa The Avengers, jota minä ainakin odotan hyvin innolla !

The Avengers on siis sarjakuvana se, missä Marvelin sankarit taistelevat yhdessä vihollisiaan vastaan. Ainakin, jos huhuihin on luottamista (Mikään ei siis ole varmaa !) elokuvassa nähtäisin ainakin Ironman, the Human Torch, Hulk, Thor ja Black Widow. Tätä siis innolla odottelamaan ! Alla on myös kuva missä the Avengers-ryhmä kohtaa Lokin. Ja jos kiinnostaa lukea lisää Thor-elokuvasta.. suosittelen käymään Sinin Leffablogissa : ))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...