lauantai 28. toukokuuta 2011

X-men

Viimeisen viikon sisällä olen nyt katsonut kaksi X-men elokuvaa ja pakko myöntää, että molemmat ovat olleet aivan huippuja ! Sen takia en tee perinteistä arvostelua "Sarjakuva vs. elokuva" vaan käsittelen X-meniä hieman toiselta kantilta. Kerron lyhyesti sarjan ideasta ja sitten kerron teille muutamasta lempi mutantistani sarjassa : )



X-men tai suomennettuna Ryhmä X on Marvelin yksi vanhimmista ja suosituimmista supersankari tarinoista. Sarjakuvan luojina toimivat yllätys yllätys herrat Stan Lee ja Jack Kirby, kuten kaikessa muussakin Marvel-parhaimmistossa. Ensimmäinen luku X-meniä saatiin kokea vuonna 1963 ja Suomen sarja saavutti vuonna 1982. Ryhmä X koostuu siis mutanteista, joilla on kaikilla yliluonnollisia kykyjä. Ryhmän on perustanut Professori Charles Xavier, joka on myös yksi mutanteista. Professori X:näkin tunnetun Xavierin voimat perustuvat telepatiaan ja ajatustenlukuun. Hän "metsästää" mutantteja ja pelastaa heitä omaan turvataloonsa, joka tunnetaan paremmin nimellä "Lahjakkaiden nuorten koulu". Hänen tavoitteensa on opettaa nuorille kuinka he voivat hyväksyä itsensä ja voimansa ja elää mahdollisimman normaalisti.

Charles Xavier on onnistunut luomaan siis täydellisen ja hyväksyvän yhteisön mutantti nuorille. Itse olen aina tykännyt X-menistä juuri sen takia, koska siinä on niin monenlaisia mutantteja hienoine kykyineen. Joukosta on tietenkin ponnahtanut esiin itsellenkin hyvin tärkeitä henkilöitä, jotka ovat jääneet elämään lempihahmoina. Tässä esittelen siis lempparini : )) (Huom! Järjestys on random ja älkää ihmetelkö miksi Wolverine ei ole listalla..)



Kurt Wagner eli paremmin Nightcrawlerina tunnettu mutantti omaa mm. teleportaatio kyvyn. Suomeksi Nightcrawler tunnetaan nimellä Painajainen, mutta itse en ole koskaan tästä nimestä tykännyt vaan olen aina puhunut Nightcrawlerista (ja hienosti äännettynä). Nightcrawlerin tunnistaa sinisestä ihonväristään ja keltaisena hohtavista silmistään. Hän pystyy sulautumaan varjoihin ja tulla näin lähes näkymättömäksi, vain keltaiset silmät paistavat varjoista. Eli ei ihmekään, että nimi on Painajainen. : ) Kurt Wagner tulee Saksasta, jossa hän on toiminut Münchenin sirkuksessa esiintyjänä. Kurt on luonteeltaan kujeilija ja keppostelija, mutta silti harras katolilainen.
Minuun Nightcrawler iski heti ensisilmäyksellä (tutustuin häneen animaatio sarjassa, en sarjakuvassa, hyi minua..) Hauskat kujeet ja identiteetti ongelmat olivat teini-ikää aloittelevalle nuorelle juuri sopivaa katsottavaa. (Olin myös hieman ihastunut Nightcrawleriin.. mikä saattaa, huom saattaa vaikuttaa hänen suosioonsa minun silmissäni... ; ))

Storm on myös ollut aina suosikkini. Hänen oikea nimensä on Ororo Munroe ja Professori Charles löysi hänet Afrikasta, jossa häntä palvottiin jumalattarena. Stormin kyky on nimestäkin pääteltävissä, hän nimittäin pystyy kontrolloimaan säätä ja aiheuttamaan suunnattomia myrskyjä. Stormin pitkät vaaleat hiukset ja tumma ihonväri luovat melkosen kontrastin Stormin ulkonäköön. Storm on myös yksi alkuperäisistä X-menin jäsenistä ja onkin myös yksi voimakkaimmista Jean Greyn ja Wolverinen ohella. Kun Storm aktivoi kykynsä, hänen silmänsä muuttuvat kokonaan valkoisiksi. Myös Stormin tunteet vaikuttavat hänen voimiinsa. Stormin ollessa vihainen, pystyy hän luomaan suurempia ja voimakkaampia myrskyjä.
Elokuvissa Stormia tosin oli vaikea ottaa täydestä, sillä häntä näytteli iki-ihana Halle Berry, jonka minä ainakin tunnen paremmin Kissanaisena.. : ) Onneksi Berry osasi olla myös tämä Marvelin sankaritar siinä missä DC:n paholaiskissa.

Warren Worthington III eli Enkelinä tunnettu mutantti on kuuminta, mitä Marvel-maailmasta löytyy ! : )) Enkelin kyky perustuu hänen enkelinsiipiinsä, joiden avulla hän voi yllätys yllätys lentää ! Warren onnistui piilottelemaan suunnattomia enkelinsiipiään vanhemmiltaan yllättävä pitkään, mutta paljastui lopulta. Enkeli oli kolmas mutantti, jonka Professori toi joukkoihinsa. Enkeli oli kapinallinen ja lentelikin usein pois Professorin oppitunneilta, mutta Professori ei luovuttanut hänen suhteensa ja sai hänestä yhden uskollisimmista jäsenistään.
Enkeli on ehkä siksi ollut yksi suosikeistani, koska hänellä on kyky lentää minne haluaa. Niinkin tavallinen voima on aina ollut yksi omista suosikkivoimistani. Tavallaan olen kadehtinut Enkeliä joskus pienempänä.. :D Elokuvan versio Enkelistä tosin vei voiton kaikesta... Ah, Ben Foster <3


Yksi suosikeistani löytyy osittain pahisten puolelta, nimittäin muodonmuutos kyvyn omaava Mystique. Sininen iho ja punaiset hiukset luovat Raven Darkholmesta seksikkään ja hieman uhkaavankin oloisen. Mystiquen eli Mystikon kyky on siis se, että hän voi muuttaa ulkonäköään keneksi tahansa muuksi ihmiseksi. Tosin hänen täytyy olla nähnyt henkilö joko livenä tai kuvana pystyäkseen tähän. Kyky antaa hänelle mahdollisuuden myös matkia muiden ääntä. Lisäksi hän voi muuttaa myös vaaatteensa muututtavan kohteen vaatteiksi, ainut heikkous kyvyssä on se, että Mystikon paino ei muutu. Eli jos hän esiintyy lapsena, on hänen painonsa silloin sama kuin aikuisen naisen. Mystikko on myös minun käsitykseni mukaan Bi-seksuaali, sillä hänellä on ollut suhteita niin miehiin kuin naiseenkin, Destinyyn. Hän on myös omien sanojensa mukaan Kurt Wagnerin äiti. Mystikon ikää on myös vaikea määrittää, sillä hän voi nuorentaa ulkonäköään ja todennäköisesti tekeekin niin (nainen kun on..)

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä on Kyklooppi, eli Scott Summers. Kyklooppi on myös X-menin alkuperäisiä jäseniä ja onkin siitä asti pyörinyt mukana ryhmässä. Scott eli lapsuutensa orpokodissa ja vasta n. 16-vuotiaana paljastui, että hän on mutantti. Scott koki kovia päänsärkyjä ja silmäkipua kunnes silmälääkäri keksi, että rubiinikvartsista tehdyt erikoislasit estäisivät kivun. Myöhemmin Scott oppi käyttämään silmiään "oikein" eli hän pystyy ampumaan säteitä silmistään. Hän oli myös ensimmäinen virallinen jäsen X-menissä. Kyklooppi on jostain syystä ollut myös lemppareitani, vaikka tähän en löydäkään mitään järjellistä perustelua.. Kai Kyklooppi vain on ollut pienenä niin Cool, että on jäänyt aivoihin muhimaan hyvänä tyyppinä.. Ei voi tietää.. :D

Tässä siis pieni pintaraapaisu X-meniin ja minun pääni sisään.. Toivottavasti jaksoitte lueskella aivoituksiani : ))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...