lauantai 30. marraskuuta 2013

The Amazin Spiderman - The Night Gwen Stacy Died


Luin juuri tämän legendaarisen Hämähäkkimies seikkailun ja täytyy heti ensi alkuun sanoa, että olin hieman pettnyt. Vuonna 1973 Marvel Comicsin julkaisema teos on alunperin ilmestynyt The Amazing Spiderman lehden sivuilla. The Night Gwen Stacy Died-tarina on piirtäjä Gerry Conwayn ja käsikirjoittajien Gil Kanen ja John Romitan käsialaa.

Tarinassa Hämähäkkimies on juuri palannut Alaskasta taistelemasta Hulkia vastaan. Peter Parkerin (Hämis InCaseYouDidn'tKnow) paras ystävä Harry Osborn on päätynyt taas käyttämään huumeita ja on todella huonossa hapessa. Harryn isä Norman syyttää Peteriä siitä, että hän on turmellut Harryn pahoille teille. Norman Osborn on ainut Hämähäkkimiehen vihollisista tuohon aikaan, joka tietää että naamion takana on Peter Parker, joskin herra kärsii lievästä muistin menetyksestä eikä muista tapahtumaa, jossa Hämiksen oikea henkilöllisyys paljastui hänelle. Kuitenkin parien hallusiaantioiden ja sekoilujen jälkeen kaikki muistuu herralle mieleen ja siitä alkaakin Vihreän Menninkäisen kostoretki.

Tarinan alussa Hämähäkkimies havaitsee hämähäkkivaistonsa avulla, että joku hänelle  tärkeä ihmienn on suuressa vaarassa, hän vaan ei osaa aavistaakaan,että Vihreä Menninkäinen iskee hänen rakkaimpansa eli tyttöystävä Gwen Stacyn kimppuun.  Kun Hämähäkkimies on kaiken lisäksi vilustunut Alaskan reissullaan, kestää hänellä tavallista pitempään löytää Vihreä Menninkäinen. Saavuttuaan George Washingtonin sillalle, missä Menninkäinen ja Gwen Stacy ovat, huomaa Hämis tulleensa jo liian myöhään.


Vaikka kyseessä onkin näin tärkeän hahmon kuolema kuin Gwen Stacy, jää tapahtuma kovin laimeaksi. Kuolema oli liian nopea eikä sillä mässäilty yhtään. Kahden ruudun ajan muisteltiin Gweniä ja sitten lähdettiin jo kostamaan Menninkäiselle. Toisaalta tuollaisissa sarjakuvalehti julkaisuissa sivujen käyttö on rajallista, mutta olisin toivonut sentään jonkilaista itkuhetkeä. Onneksi hautajaiskohdassa pääsi taas vähän tunteilemaan.

Pointti jonkan halusin tuoda tässä esille on se,että tämä tapahtuma tullaan ihan varmasti näkemään tulevissa The Amazing Spiderman-leffoissa. Ei toisessa osassa vaan ihan varmasti kolmannessa osassa, jossa Vihreä Menninkäinen on taas kuvioissa. Että sori spoilerista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...