sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Hyperpahikset

Nyt kun Marvel-universumi on esitellyt elokuvissaan kaikki keskeisimmät pahikset Lokista Magnetoon ja Tohtori Doomiin, on aika siirtyä astetta kovemmalle tasolle. Tai oikeastaan useampia asteita. Marvel-elokuvien pahsiluokka muuttuu tulevien vuosien aikana hyvinkin radikaalisti ja haluaisin nyt esitellä nämä kolme herraa jotka ovat juuri tätä "hyperpahis"-luokkaa. Yhden tälläisen hyperpahiksen olemme jo kohdanneet elokuvassa Fantastic Four: Hopeasurffari (joskin hyvin pienessä osassa ja hyvin irrallisena hahmona), mutta en nyt aio kertoa teille Galactusista, onhan tämä leffa meinaan jo usemamman vuoden vanha. Tämä teksti tulee taas sisältämään spoilereita joten otappa tämä huomioon :)

Thanos
Thanos on Saturnuksen kuulla Titanilla syntynyt ikuisuusvahti, jolla on Deviant-geenin takia poikkeuksellisesti violetti iho. Thanoksen voimiin kuuluvat yli-inhimillset voimat, äly ja nopeus sekä hän on kuolematon. Kaiken tämän lisäksi Thanos voi käyttää telepaattisia kykyjä ja teleportata aivan huikeita matkoja ja muokata materiaa atomitasolla. Thanosin tavoite on hallita kaikkia galakseja ja orjuuttaa näiden kansalaiset ja pari kertaa hän on tässä onnistunutkin. Joko alkaa tuntua sitlä että Loki ei ehkä olekaan niin voittamaton pahis? Thanos on taistellut mm. yhtäaikaa Thoria ja Möykkyä vastaan ilman että on kärsinyt juurikaan vahinkoa. Että onnea vaan Kostajat ja Galaksien Suojelijat tämän herran voittamisyritykselle!

Apocalypse - Tuho - En Sabah Nur
Ryhmä-X:n yhdeksi vaarallisimmaksi viholliseksi kutsuttu "Tuho" nähtiin X-men: Days of Future Past-elokuvan loppukohtauksessa. Nyt vaan odotellaan sitä seuraavaa X-men elokuvaa, jossa tosiaan Magneto ei enää ole se pahimmista pahin mörkö. Tuho on yksi vanhimmista mutanteista, jotka ovat syntyneet Maassa. Hän on egyptiläinen ja ollut olemassa jo reilut viisituhatta vuotta, mistä voimme päätellä että hän saattaa olla myös kuolematon. Tuho on myös haavoittumaton ja myös hän osaa teleportata. Myöskään omien solujensa muokkaaminen ei ole herralle ongelma, vaan hän pystyy muuuttamaan kokoaan ja olomuotoaan hyvinkin laajalti. En Sabah Nur eli Tuho on noussut orjasta Jumalankaltaiseksi olennoksi, sillä hänen voimiensa tähden häntä on palvottu monissa muinaisissa kulttuureissa. Tuhon ideologiaan kuuluu, että mutantit hävittäisivät ihmiskunnan ja hän itse nousisi johtamaan tätä mutanttiyhteiskuntaa.

Ultron
Seuraavassa Kostajat-elokuvassa the Avenger: Age of Ultron tullaan näkemään samasta tuhoutumattomasta aineesta kuin Wolverinen kynnet oleva kaveri nimeltä Ultron. Tiedemies nimeltä Henry Pym (Muurahaismies, josta siis tulossa elokuva vuonna 2015) loi Ultorn-1 nimisen älykkään robotin. Ja kuinka ollakaan työ kääntyy tekijäänsä vastaan, myös Ultron-1 alkoi kehittämään itseään ja pian olikin kostajia vastassa Ultron-5. Ultron on arvaamaton pahis, sillä häntä ei kiinosta ketä hän tappaa, kunhan vaan päästään eroon kaikesta orgaanisesta mitä Maa päällään kantaa. Ultron on myös supervahva ja älykäs ja pystyy lentämään. Ultron  kykenee ampumaan erilaisia säteitä käsistään ja pystyy myös imemään energiaa itseensä.


Eli kuten huomaatte, pahistaso nousi rajusti. Kysymys kuuluukin, että mitä leffoille tapahtuu sen jälkeen kun näistä kavereista päästään eroon? Kovin paljoa vahvempia vihollisia alkaa olla jo aika vaikea esitellä supersankareille, jotka eivät juurikaan kehity enää tästä pisteestä missä ovat nyt. Tai sitten seuraavat kymmenen vuotta mätetään vuoronperään turpaa näitä kolmea sekä Magnetoa, Lokia ja Tohtori Doomia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...