perjantai 23. tammikuuta 2015

Big Hero 6


Pitkästä aikaa voisin kirjoittaa jotain, sillä en ole päässyt oikein pätemään teille mistään... Tänään kävin siis katsomassa elokuvan Big Hero 6, joka pohjautuu hyvin löyhästi Marvelin samannimiseen sarjakuvaan. 

Big Hero 6, kertoo pojasta nimeltä Hiro Hamada, joka on robotiikan nero vaikka onkin vain 14-vuotias. Hiro asuu kaupungissa nimeltä San Fransokyo, joka on vaihtoehtoisessa tulevaisuudessa oleva suurkaupunki, joka rakennettiin uudelleen 1906-vuoden suuren maanjäristyksen jälkeen tuhoutuneen San Fransiscon tilalle. Hiroa ei kiinnosta muu kuin aiheuttaa päänsärkyä tädilleen ja mielettömän suloiselle isoveljelleen Tadashille, jotka vähän väliä käyvät noukkimassa Hiron milloin mistäkin robottitaistelusta. Tadashi kyllästyy Hiron toilailuihin ja esittelee tälle hänen koulunsa ja ystävänsä ja saa kuin saakin Hiron kiinnostumaan taas elämästä. Yliopisto hyväksyy myös nuorempia opiskelemaan, mikäli he pärjäävät kykykilpailussa ja kuten kunnon Disney-elokuva Hiro onnistuu kuin onnistuukin ällistyttämään yliopiston ihmiset nanoteknologiallaan. Kaikki menee hyvin, kunnes tapahtuu onnettomuus jonka seurauksena Tadashi kuolee. Hiro vajoaa taas pohajlle, kunnes löytää Tadashin tekemän terveydenhuoltorobotin Bayamaxin.

Lyhyemmin oli vaikea tuota selittää, mutta anyway luvassa on taattua Marvel-laatua, mutta tällä kertaa Dsineyn animaattorien suloisella kosketuksella. Hiron ja Baymaxin dynamiikka on suloista katsottavaa ja kaikki elokuvassa toimii niinkuin animaatio elokuvassa kuuluukin. Animaatio on kaunista katsottavaa ja leffa todellakin ansaitsee kisata parhaan animaatio-elokuvan Oscarista. Juonellisesti Big Hero 6 on melko ennaltaarvattava eikä mitenkään ihmeellinen, mutta mielellään tuon katsoo ja missään vaiheessa ei kyllä pääse pitkästymään!

Big Hero 6 ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1998 ja sen ovat luoneet herrat Steve Seagle ja Duncan Rouleau

Vaikka elokuvan maailma onkin eri universumissa Marvelin muiden leffojen kanssa, on sarjakuvalla kuitenkin hyvinkin selkeä yhteys muun muassa X-men-universumiin. Sarjakuvassa Japanin halloitus haluaa koota tiimin supersankareita. Alkuperäinen päähenkilö tarinassa on Wolverine-leffasta tuttu Silver Samurai, joka on ensimmäinen sankari liittymään Big Hero 6-nimiseen projektiin. Myöhemmin mukaan tulee Honey Lemon, joka nähdään myös elokuvassa. Vasta kolmantena tiimiin liittyy Hiro Takachiho ja tämän rakentama robotti Baymax, joka toimii Hiron henkivartijana. Tähän parivaljakkoon siis Big Hero 6-elokuva perustuu.
Ihmettelen suuresti, miten Disney on saanut tehdä näin eriävän tarinan Marvelin omaan sarjakuvaan. Yksi syy tietenkin on se, että Silver Samurain oikeudet eivät ole Disneyn käsissä  vaan kuuluvat Foxille, kuten kaikki muukin X-men-universumissa. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen elokuva-versioon, vaikka minun onkin helppo huudella täällä kun en ole originaalia sarjakuvaa ikinä lukenut. :)

Päähenilöt ovaat saaneet mukavan Disney-kosketuksen.

Sitten mennään niihin ihaniin spoilereihin! Joten kannattaa jättää lukematta tämä osio mikäli et halua tietää mitä tapahtuu tarkemmin! Tämä leffa sisältää lukemattomia pieniä easter eggejä eri Disney-leffoihin kuten Frozeniin, Wreck-it Raphiin, Boltiin, Wall-E:en ja moniin muihin, joten kannattaa pitää silmät auki leffan ajan. Kaiken kuitenkin kruunaa se ainainen Marvelin oma easter egg, eli Stan Leen cameo rooli. Itse en olisi uskonut, että tässä leffassa sellainen nähdään, mutta voi pojat siellä se oli! Eikä cameo loppunut vain tauluun herrasta, vaan kokonainen secret ending oli Stan Lee faneille hunajaa! Stan Lee siis esitti yhden Big Hero 6-tiimin jäsenen Fredin isää. Salaisessa loppukohtauksessa Fred löytää taulun takaa salaisen huoneen, joka on täynnä supersankari varusteita. Fredin ihmetellessä ihmeellistä salahuonetta, hänen taakseen ilmestyy varjo. Varjo paljastuu Stan Leen animaatio-versioksi joka halaa poikaansa sanoen: Meillä on paljon puhuttavaa poikaseni! Tässä vaiheessa en pysynyt enää housuissani, kuten ei muutkaan teatteriin jääneet vaan Stan-the man sai raikuvat aplodit yleisöltä. Loppukohtaus sai ainakin minut ajattelemaan, että nyt vasta Disney-Marvel yhteistyö todella alkoi!

Tadashi Hamada sulattaa sydämet, voin kertoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...