tiistai 1. maaliskuuta 2016

Top 5 parhaat musavideot!

Jippii! Listaa! Koska en jaksa kirjoittaa taaskaan mitään fiksua ja vieläkin on työnalla nuo sarjakuvat jotka pitäisi lukea niin laitetaan tälläinen helppo välipäivitys taas! Lukekoon ne ketä kinostaa, mutta tässä olisi minun suosikki musiikkivideoitani!


P!nk - Try
Ohjaus: Floria Sigismondi
Julkaisupäivä: 20.10.2012
Näyttelijät: Alecia Moore, Colt Prattes

Jos ja kun joku ei tiedä niin P!nk on se minulle kaikkein rakkain artisti. Kaksi kertaa olen häntä käynyt livenä katsomassa ja varmasti menen jokaisella seuraavallakin kerralla. Loistavien biisien lisäksi hänen lauluihin tehdyt musiikkivideot ovat puhdasta kultaa. Valinnan vaikeushan tässä tuli, mutta mielestäni mikään P!nk -musavideo ei ole niin kaunis kuin Try.

Videolla P!nk ja tanssija Colt Prattes tanssivat hyvin intohimoista ja agressiivista tanssia, välillä niitaten toisensa lattiaan. Biisin sanatkin kertovat tästä rakkauden vaikeudesta ja siitä kuinka aina pitää vaan nousta ylös ja ottaa se loka niskaan mitä vastaan tulee. Try kertoo parisuhteesta, jossa intohimoa on ja yritystä jatkaa ongelmista huolimatta. 


----------------------------------------------------------------------------


David Guetta - Titanium ft. Sia
Ohjaus: David Wislon
Julkaisupäivä: 16.12.2011
Näyttelijät: Ryan Lee

No pitäähän mulla ainakin yksi supersankarivideo olla! Titanium on mielenkiintoinen biisi ja vaati minultakin todella monen kuuntelukerran ennen kuin se oikeasti aukeni minulle. Musiikkivideo tuo mukaan yliluonnollisen elementin, mutta katsojalle jätetään silti hyvin auki se mitä oikeasti on tapahtunut. Video on kaunis ja sen haukat 90-luvun vibat tuovat kivan nostalgisen fiiliksen.

Super 8 -elokuvan hengessä Ryan Lee näyttelee pikkupoikaa, joka jostain syystä herää koulusta joka on kuin maanjärjestyksen jäljiltä. Missään ei ole ketään, kunnes poika törmää hätääntyneeseen opettajaan joka näyttää pelkäävän tätä. Poika törmää ulkona poliisiin ja alkaa huima pakomatka karkuun poliiseja ja SWAT -tiimiä. Videon aikana selviää, että pojalla on outoja telekinetisiä kykyjä ja lopuksi jäädessä kiinni hän vapauttaa suunnattoman energiaräjähdyksen, jättäen katsojat miettimään mitä tapahtui.


----------------------------------------------------------------------------


Miiike Snow - Gengish Khan
Ohjaus: Ninian Doff
Julkaisupäivä: 12.1.2016
Näyttelijät: Adam Jones, Edward Hayes Neary

Kuukausi sitten en edes tiennyt kuka on Miiike Snow, sitten sattumalta törmäsin tähän musiikkivideoon ja olin aivan myyty. Rakkaustarina James Bond hengessä! Aivan loistavaa. Koko video on vaan niin suloinen!

Jonesin esittämä superpahis, joka selkeästi Bond-henkinen ilkimys on kaapannut Nearyn esittämän sankarin (Bond?) ja on nyt valmis eliminoimaan pahimman vastuksensa. Vaan kuinka onnettomasti käykään, että kello lyö viisi ja työpäivä päättyy, pitää siis jättää pahistelut huomiselle. Kotona pahista odottaa kaunis vaimo ja lapset, mutta jotain tuntuu silti puuttuvan ja mieli pyörii vain töissä ja Bondissa.

Gengish Khan on kaunis kuvaus kielletystä ja monimutkaisesta rakkaudesta, jonka kruunaa aivan tolkuttoman upeat b-luokan tanssiliikkeet. Huumorilla maustettu ja retro-kuvattu video on paras musiikkivideo pitkään aikaan! Kaiken kruunasi youtube -kommentti "isn't this how all gay couples meet?"


 ----------------------------------------------------------------------------


Jippu & Samuli Edelman - Pimeä Onni
Ohjaus: Misko Iho
Julkaisupäivä: 3.12.2010
Näyttelijät: Rebecca Viitala, Pelle Heikkilä, Tommi Korpela

Ainut kotimainen biisi, joka pääsi tälle listalle. Yleensä en ole ihan älytön kotimaisen musiikin ystävä, mutta tämä biisi kolahti saman tien kun sen kuulin. Jipulla on todella kaunis ääni ja mikä parasta, tämä musiikkivideo on yksi kaikkien aikojen kauneimmista.

Tarina alkaa dramaattisella lähikuvalla Viitalan kasvoista. Hetken kuluttua kamera alkaa liikkumaan ja näemme mikä on tuon järkyttyneen ilmeen aiheuttama. Tommi Korpelan esittämä rikollinen osoittaa Viitalan hahmoa hahmoa aseella, mutta laskee sen ja poistuu. Tyttö huokaisee helpotuksesta, mutta muistaa samantien jotain ja kääntyy ympäri ja alkaa juoksemaan kohti poikaystäväänsä (Heikkilä). Mies kaatuu maahan ja pian tyttö huomaakin, että tämä vuotaa verta...

Hienoksi musavideon tekee se, että siinä ei oikeasti ole tapahtumaa kuin ihan parin minuutin hetki elämää ja kuolemaa. Aavistuksen hidastettu nopeus tekee videosta todella dramaattisen ja kaiken kruunaa lopussa lumihangen läpi kävelevä Jippu, joka muistuttaa enkeliä.


 ----------------------------------------------------------------------------


Sia - Elastic Heart
Ohjaus: Sia & Daniel Askill
Julkaisupäivä: 7.1.2015
Näyttelijät: Maddie Ziegler, Shia LeBouf

Maddie Ziegler on maailman ihanin pikkutyttö ja mielettemön taitava! En ole varma onko tämä nyt sitä nykytanssia, mutta ainakin se on tolkuttoman kaunista. Rakastuin häneen jo Chandelier musiikkivideolla, mutta tässä Maddie rikkoo kaikki odotukset. Vastaparina oleva LeBouf myös nousi silmissäni siitä Transformers -luuserista suureksi taitelijaksi. 

Videossa nähdään hankala isä-tytär suhde, joka kertoo Siasta itsestään ja hänen isästään, jotka molemmat ovat kärsineet masennuksesta. Häkki kuvastaa sitä tunnetta, missä masentunut ihminen on jumissa, vaikka pakotie on kaltereiden läpi ja molemmat mahtuisivat sieltä pois, vain Maddien esittämä tytär onnistuu luikahtamaan väleistä, isän (LeBouf) jäädessä kaltereiden taakse jumiin. Video päättyy siihen kuinka tytär yrittää sydäntä raastavasti repiä isäänsä pois vankilastaan...

Kaikkein hauskinta tässä videossa on, että siitä nousi ihan tolkuton pedofilia-kohu. Ensin en oikeasti ymmärtänyt alkuunkaan mistä oli kyse, kun näin suomalaisen silmin se alastomuus ei ole niin iso tabu. Amerikkalaiset ystävämme sen sijaan näkivät tuossa videossa vain pedofiliaa ja sain lukea turhautumiseen asti kommentteja siitä kuinka tämä video pitäisi poistaa. Minulle oli alusta asti selvää, että kyseessä on isä-tytär suhde.

1 kommentti:

  1. Nuo P!nkin ja David Guetta/Sia-musiikkivideot ovat kyllä hienoja!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...