sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Parhaat Marvel hetket - So far

Olen pitkään halunnut väsätä tämän listan, mutta se yleensä kaatuu siihen että odotan aina vain sen seuraavan elokuvan saapumista, jotta voin olla varma valinnoistani. Nyt tein kuitenkin päätöksen ja esittelen teille viisi suosikki kohtaustani Marvel elokuvissa -  tähän asti. Mukana on kaikki Marvel elokuvat, eikä vain Marvel Cinematic Universen leffat, eli Spider-Manit ja X-menit ovat mukana listalla! Kohtaukset ovat hyvin vaihtelevia, osa on hauskoja, toiset muuten vaan siistejä, mutta joka kerta se pieni Marvel fanipoika on sisälläni kiljunut tunteensa ulos. Spoilereita on muuten luvassa, mutta ei esim. Civil Wariin!

Puolustan vielä valintojani sillä, että Marvel elokuviin mahtuu niin paljon loistavia hetkiä, että saisin varmasti oikeasti tusinan verran lisää materiaalia tähän listaan. Jokainen Stan Lee cameo ja taistelukohtaus voisi olla tällä listalla, mutta koska rajoitin tämän vain viiteen, jouduin jättämään monta asiaa pois listalta kuten sen kun Thor ei saa nostettua vasaraansa omassa elokuvassaan ja kuinka Thanos kertoo hoitavansa asiat itse. Mutta pitemmittä selittelyittä, tässä tulee minun parhaat Marvel hetket - so far!


#5 Loki vs. Hulk
Elokuvasta: The Avengers

Aloitetaanpa sillä yhdellä kaikkein hauskimmista asioista mitä Marvel maailmassa on tapahtunut! Avengers elokuvan loppupuolella suuri viikinkijumala Loki päättää alkaa uhittelemaan Hulkille. Ei tainnut Lokille tulla mieleen, että Hulk ei välttämättä ole se ensimmäinen olento joka kumartaa suurelle hallitsijalle, jonka maailmanvalloitus muutenkin meni täysin pieleen. Loki siis ottaa turpaan Hulkilta sata-nolla, erittäin humoristisella tavalla!


#4 Alkutekstit
Elokuvasta: Guardians of Galaxy

Jos pitäisi valita yksi kohtaus, joka kertoo kaiken mistä Guardians of Galaxissa on kyse on se tämä! Alkuteksteistä lähtien minä olin täysin myyty. Star-Lord esitellään yleisölle hyvin hauskalla tavalla ja muutenkin valotetaan vähän, että miten huumoripohjainen elokuva oikeasti tulee olemaan! Paras kohta on tietenkin kun Star-Lord nappaa pikkuisen olennon käteensä ja käyttää sitä mikkinä laulaen ja tanssien Redbonen Come And Get Your Love -biisin tahtiin. Loistava kohtaus!


#3 Bobbyn kaapista tulo
Elokuvasta: X-men 2

Jokainen kaapista tullut sateenkaari-ihminen tietää miten tukala ja kiusallinen tilanne voi olla kun kertoo vanhemmilleen suuntautumisestaan. X-men maailma iskee muutenkin todella hyvin homomaailmaan ja elokuvissakaan tämä ei ole poikkeus. Bobbyn eli Jäämiehen vanhemmat eivät tiedä, että tämä on mutantti, mutta saavat asian vahingossa selville kun Bobby ystävineen tulee käymään kotonaan. Kaikki kaapistatulo-kliseet käytetään tässä kohtaa kuten "Kuinka kauan olet tiennyt olevasi... mutantti?" vanhemmat ovat epäuskoisia ja vähän jopa peloissaan asiasta ja alkavat syyttää itseään tapahtuneesta. Kuullostaako tutulta? Joka tapauksessa tämä on mielestäni todella onnistunut kohtaus ja ironia tekee siitä jopa vähän hauskan!


#2 Magneto ei liikuta kolikkoa
Elokuvasta: X-men First Class

Magneto on hahmona erittäin mielenkiintoinen ja pahiksena todella onnistunut. Viimeistään siinä vaiheessa kun saamme tietää, millaiset tapahtumat ovat ajaneet Erikin pahoille teille, voimme todeta että ehkä pahistelu on ihan oikeutettua. Natsi-pahis Sebastian Sawn, joka myös on mutantti, tahtoo saada tietää Erikin voimista. Hän pyytää Erikiä liikuttamaan kolikkoa, mutta vaikka hän kuinka yrittää, kolikko ei suostu liikkumaan. Sebastian koventaa panoksia ja ampuu Erikin äidin. Tämän jälkeen Erik menettää hermonsa, jonka takia metalliesineiden kontrolloiminen taas onnistuu. Todella hieno kuvaus Magneton menneisyydestä!


#1 Gwen Stacyn kuolema
Elokuvasta:Amazing Spider-Man 2

Se joka ei arvannut tämän tulevan nostaa tassun pystyyn? Ainiin, kaikki ei ole niin Marvel-nörttejä kuin minä! Joka tapauksessa, tämä kohtaus osui ja upposi vaikkei leffa ollutkaan mitään lemppareitani. Tiesin, että Gwen tulisi ennen pitkää kuolemaan, sillä ei niin tunnettua sarjakuvan juonta voi jättää käyttämättä, joskin oletin sen tulevan vasta kolmannessa osassa. Tästä  syystä olin aivan äimän käkenä ja itku kurkussa kun huomasin, että se tapahtuu nyt! Emma Stonen Gwen Stacy oli todella onnistunut hahmo, joten jo se itsessään toi oman elementin tähän. Kohtaus on kaunis, kun Gwen putoaa kellotornin läpi ja Hämis yrittää napata seitillään tämän ennen pudotusta. Seitti näyttää symbolisesti kädeltä, joka kurkottaa kohti Peterin rakasta, mutta seitti saavuttaa Gwenin sekunnin liian myöhään ja tämän pää kolahtaa kuolettavasti betonilattiaan.

Tässä nämä nyt oli! Monta jäi listan ulkopuolelle ja vuoden päästä voisin varmasti tehdä jo aivan uuden listan, mutta näillä mennään nyt! 
Mikä on sinun suosikki Marvel hetkesi?

2 kommenttia:

  1. Tuo Hulk vs Loki on kyllä klassikko!
    Muita hyviä:
    Storm ja hänen lentokone-hurrikaani kohtaus (X2)
    Mustan lesken Avengersin aloitus-taistelu-puhelinsoitto-kohtaus
    Deadpool, kun paljastaa kasvonsa rakastetulleen ja tilalla onkin Hugh Jackman-naamio!! (tai oikeastaan Deadpoolin kaikki kohtaukset)
    Ja kutsu hulluksi, mutta X-men: THe Last Standin finaalikohtaus Jeanin ja Loganin välillä: "You would die for them?" "NO, not for them, for you... for you!" xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa oli taas jo monta lisää! Täytyy oikeasti tehdä toinen lista joskus :)
      Ja tuo Last Standin kohtaus... aika juustoinen.... xDD

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...