tiistai 16. elokuuta 2016

Animaatioleffat top 5 (Pois lukien Disney ja Ghibli)

Tuntuuko kenestäkään muusta, että olisi jotenkin kiellettyä pitää näistä elokuvista tai että ei oikein edes halua pitää näistä? Näinkö pahasti Disney on myrkyttänyt meidän mielemme jo lapsena... Anyways, nyt tulee aika paljon nostalgiaa ja unohdettuja lastenelokuvia. En viitsi mitään kovin ihmeellisiä arvioita kirjoitella näistä, sillä en varmasti muista juonista tuon taivaallista. Sen sijaan tuon esiin mitä muistan ja mikä esimerkiksi pelotti lapsena kyseisessä kuvassa. 


#5 Ferngully - Viimeinen Sademetsä
Julkaisu vuosi: 1992
Studio: 20th Century Fox

Tästä en oikeasti muista yhtään mitään, mutta silti se on jäänyt kummittelemaan alitajuntaani. Nimeäkään en olisi todellakaan muistanut ennen pientä googlailua, kuka alle kymmenen vuotias muka osaa sanoa Ferngully? Muistan, että pienenä pelkäsin vähän sitä pahiksena ollutta öljyhirviötä, jonka äänenä englanninkielisessä näköjään toimi Tim Curry


#4 Kaikenkarvainen Charlie
Julkaisuvuosi: 1989
Studio: Sullivan Bluth Studios

Tämän muistan jo vähän paremmin vaikka pääjuoni edelleen on hyvin hämärä! Jollain tavalla pidän elokuvaa myös todella vastenmielisenä, mutta silti se oli yksi lapsuuteni katsotuimmista VHS kaseteista. Kaiken kruunaa se, että nykyään tajuaa että tuon päähenkilökoiran ääninäyttelijä oli Vesa-Matti Loiri. Tässäkin oli pelottava saatana-olento joka tahtoi viedä Charlien sielun helvettiin. Elokuvan englanninkielinen nimi on mielestäni kuitenkin kaunis, All Dogs Go to Heaven.


#3 Peukalo-Liisa
Julkaisuvuosi: 1994
Studio: Sullivan Bluth Studios

Voitteko uskoa että olin kauhea tyttöelokuvien fani lapsena? Ai voitte. Okei jatketaan. Peukalo-Liisa on jollain tasolla tosi kaunis tarina, vaikka onkin todella kliseinen "prinsessa" seikkailu.


#2 Joutsen Prinsessa
Julkaisuvuosi: 1994
Studio: Nest Family Entertainment

Tätä oli muistaakseni jopa kolmekin osaa? Lukuisia kertoja tuli kulutettua tätäkin VHS-nauhaa etenkin serkkujen kanssa. Veikkaan, että jossain vaiheessa oikeasti katsottiin tämä joka kerta kun nähtiin serkkuja.


#1 Anastasia
Julkaisuvuosi: 1997
Studio:  20th Century Fox

Okei, se oikea syy miksi halusin tämän listan tehdä oli tämä elokuva. Anastasia on yksi kaikkien aikojen suosikki animaatioleffoistani, mukaan lukien Disney ja Ghibli leffat. Pienenä pidin Anastasiaa ihan älyttömän kauniina ja eipä tuo punapää mihinkään ole rupsahtanut! Tarina oli myös mielenkiintoinen sillä se sai pienen pojan miettimään Venäjän vallankumousta ja sitä, olisiko legenda Anastasiasta jopa totta? Tietenkin tämän leffan kuvaelma eroaa huisin paljon oikeista tapahtumista ja on silkkaa satua, mutta kyllä sitä silti mietti että josko keisariperheen nuorin jäsen olisikin selvinnyt verilöylystä. Taitaa nykytiedon mukaan olla kuitenkin tiedossa, että kuolihan tuo tuolloin.
En tiedä kuinka monta kertaa tämäkin tuli kakarana katsottua, mutta voin myöntää että aina kun on telkusta tullut ja sattunut olemaan sen äärellä niin olen katsonut tämän. Se laulu, mikä soi ensimmäisenä, minkä Anastasia laulaa, on sellainen minkä sanat osaan edelleenkin ulkoa! Hauskaa myös on se, että olen väitellyt lukuisten kavereiden kanssa nuorempana siitä, että tämä ei tosiaan ole Disney leffa. Jostain syystä kaikki mieltävät tämän Disney studiosin tekemäksi ja ymmärtäähän sen, on se kuitenkin tasoltaan ja tyyliltään hieman Disneytä.

Tällänen vähän kevyempi teksti tähän alkavaan syksyyn!

5 kommenttia:

  1. Anastasia on kyllä kaunis elokuva, pienempänä jopa vähän pelottava - hyi, että kun vihasin sitä Rasputinia!

    Once Upon A December on myös yksi hienoimpia lauluja animaatioista :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! :)
      Kerran joulukuun aikaan oli se suomennos, sekin tosi onnistunut! :))

      Poista
  2. voi kyllä kyllä kyllä! Varsinkin viimeiset kolme ja noh tykkäsin myös Viimeisestä sademetsästäkin. Kannattaa katsoa uudelleen, jos mahdollisuus :D mulla tuo ollut jossain vhs-nauhotteissa originaalina jopa, eikä oo estänyt penskana katsomista.

    Charliessa oli jotain vähän luotaantyöntävää, vaikka sekin on hyllyssä aikanaan ollut. Laittaisin omalle listalleni sen sijaan ja tokalle paikalle Balton! <3

    VastaaPoista
  3. Ja heti enterin painamisen jälkeen mieleen iski Seikkailujen Camelot, joka olisi myös omassa top 3:ssa ! pitääköhän tästä tehdä ihan oma listaus xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Nää on kaikki niin unohdettuja animaatioita, että varmaan sunkin listalta löytyisi monta unohdettua! Ja tosiaan tuo Charlie on tosi outo kun se on tosi luontaantyöntävä, jotenkin likainen tai sellainen :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...