torstai 29. joulukuuta 2016

Parhaat Nörttileffat viime vuodelta!

Tänäkin vuonna vuosi vaihtuu ja päästään kokeilemaan josko 2017 olisi edes hivenen parempi kuin tuo kammottava 2016. Menetimme monia huippulahjakkuuksia niin musiikin kuin elokuvienkin saralla, mutta koimme myös paljon poliittisia muutoksia kuten Trumpin valinnan ja Brexitin. Terrorismi jyllää edelleen ja Aku Hirviniemen sairasloma jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Nyt voisi kuitenkin olla taas aika keskittyä listojen tekemiseen. Tämä lista parhaista nörttielokuista muodostuu jälleen siten että jätän niin sanotut "oikeat elokuvat" pois listalta ja keskityn nörttihype-leffoihin. Eli listalle eivät pääse Arrival tai Hacksaw Ridge, mutta esimerkiksi animaatiot lasketaan tälle listalle. Tässä tulee Ruudukon lemppari nörttileffat vuosimallia 2016!

Pakko heti alkuun sanoa, että vuosi ei ole ollut mitenkään erityisen hyvä nörttileffojen kanssa. Monet box office hitti -leffat olivat todellisia pettymyksiä juonellisesti ja eivät ansaitse päästä lähimainkaan tätä listaa. 2016 oli kaikin tavoin vain keskitasoa nörttileffojen suhteen joten viiden parhaan löytäminen ei ollut hankalaa kun ei niitä paljoa enempää ollutkaan. Nämäkään eivät kaikki ole edes loistavia elokuvia.
#5 Doctor Starnge
Ohjaaja: Scott Derrickson
Erityistä: Uuden Marvel hahmon esittely MCU:hun ja Benedict Cumberbatch
Arvioni: Doctor Strange

Doctor Strange oli valitettavasti pettymys, mutta ei niinkään sen takia että leffa olisi huono. Jotenkin vain supersankari-leffojen origin storyt alkaa tulla jo korvista ulos. Elokuva on kuitenkin näyttävä ja roolivalinnat ovat ihan kivat!
#4 Fantastic Beasts and Where to Find Them
Ohjaaja: David Yates
Erityistä: Harry Potterin maailma palaa valkokankaalle!

Fantastic Beasts oli varmaan yksi odotetuimmista elokuvista minulle tänä vuonna. Tämäkin elokuva kuitenkin menee sinne pettymys kategoriaan, mutta vain siksi koska odotin sitä niin paljon. Eddie Redmayne on roolissaan loistava eikä muissakaan näyttelijöissä ole mitään huonoa. Kaikki vain jäivät niin pintaraapaisulle ja joissain kohdissa täytyi ihan ihmetellä että Rowling on muka tälläistä kirjoittanut.



#3 Rogue One
Ohjaaja: Gareth Edwards
Erityistä: Episodien III ja IV väliin sijoittuva tarina jonka jälkeen on pakko katsoa Episodi IV!
Arvioni: Rogue One

Oi miksi tämä vuosi oli näin pettymysten täyteinen! Rogue One on ihan kelpo leffa, mutta Star Wars Episodi leffoihin verrattuna aivan turha täyteleffa. Kaikki tuntui jäävän niin kesken tämän kanssa vaikka Star Wars maailma imaisikin sisäänsä! Hahmot jäivät valitettavasti melko pintapuolisiksi ja kemiat hahmojen välillä lähes olemattomiksi. Silti kyseessä on Star Wars -leffa joka toimii ihan hyvin lorea haluaville supernörteille.
#2 Captain America: Civil War
Ohjaaja: Anthony & Joe Russo
Erityistä: Kaikki! Iron man ja Captain America ottaa yhteen! Mukana myös Spider-Man! OMG!

No vaikka melkein kaikki muu olikin lähes kuraa tänä vuonna, sain kuitenkin pari uutta suosikki Marvel leffaa. Ihan Top 5 listalle pääsivät nämä kaksi seuraavaa joista ensimmäisenä Captain America: Civil War. Leffassa oli kaikki kohdallaan Marvel fanipojalle ja juuri sopivasti hero vastaan hero mättöä! Leffan kirkkaimmiksi tähdiksi nousivat ehdottomasti niin sanotut sivusankarit kuten Paul Ruddin Ant-Man, Tom Hollandin Spider-Man ja Chadwick Bosemanin Black Panther.



#1 Deadpool
Ohjaaja: Tim Miller
Erityistä: Kaikki muu paitsi CGI Colossus.
Arvioni: Deadpool
Mitä hittoa? Deadpool, yksi kaikkien aikojen onnistunein supersankari-leffa! Ihanaa nähdä kerrankin vähän väkivaltaa ja seksiä Marvel leffassa, vihdoin elokuva joka sopii kohdeyleisön ikään! Deadpool on myös menestynyt pelottavan hyvin kaikissa tämän vuoden gaaloissa (ehdolla kahteen Golden Globeenkin) joten jos tämä on ehdolla Oscareissa niin nauran onnesta! Deadpool, ei juma! Ehdottomasti paras leffa tältä vuodelta!

Lukekaa toki nuo linkeissä olevat arvostelut kaikista, saatte paremman käsityksen siitä mitä mieltä olin heti elokuvan jälkeen. Ensi vuodesta uskon tulevan aika paljon parempi nörttielokuvavuosi ihan vaan jo Guardians of the Galaxy vol 2 ja Logan leffojen takia, mutta ei pidä unohtaa Wonder Womania ja sitä koko vuoden kruunaavaa Star Wars Episodi VIII! Nähdään näissä merkeissä siis ensi vuonna! Pari listaa saatte vielä tuohon alkuvuoteen! Ei mulla nyt muuta kuin että Hyvää Uutta Vuotta kaikille tasapuolisesti! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...