torstai 13. huhtikuuta 2017

Stadin paras on lopettanut?


Olisikohan ollut reilu viikko sitten kun kävin pitkästä aikaa Helsingin keskustassa. Eräs lempipuuhistani on kiertää läpi kaikki sarjakuvakaupat ja niin tein tälläkin kertaa. Säästin parhaimman viimeiseksi, vain huomatakseni ettei sitä enää ole. The Good Fellows Ky oli ehdottomasti kaikkein paras sarjakuvakauppa Helsingissä. Yhdeksällä kerralla kymmenestä löysin itselleni aina jotain ostettavaa ja ystävällinen henkilökunta palveli mielellään, mikäli jotain kysyttävää oli. Kaiken kruunasi myös se, että ostoksen jälkeen saatettiin sujauttaa ostoskassiin parit ilmaiset promo-sarjakuvatkin.

Itse löysin kaupan vasta muutama kesä sitten kun aloin enemmänkin pyöriä stadin nurkilla. Good Fellowsin ikkunat olivat täynnä figuureja ja muita nörttitavaroita, jotka saivat uteliaan astumaan sisälle rauhalliseen sarjakuvakauppaan. Hirveää tunkua asiakkaista ei koskaan ollut, mutta vaikka olisit ollut ainut asiakas kaupassa, ei se koskaan tuntunut kiusalliselta kuten monissa muissa liikkeissä. Henkilökunta antoi aina aikaa rauhassa katsella ja kierrellä ja huikkasivat sitten, että jos tarvitsee apua niin saa kysyä. Toki juuri tuo asikasmäärän vähäisyys sai aina ihmettelemään, että miten tälläinen liike voi menestyä niin hyvällä paikalla.

Minulla on suuri arvostus yrittäjiä kohtaan, jotka jaksavat kamppailla nykyaikaa vastaan. Tämä on yksi syy miksi aina tahdoin ostaa Good Fellowsilta sarjakuvia. Netistä saa nykyään kaikki mahdolliset ja mahdottomat sarjikset, mutta ei se silti ole sama kuin ihan oikeasta sarjakuvakaupasta ostettu tuotos. Kaupassa voi ensin hypistellä ja kevyesti selata, mitä on oikeasti ostamassa. Ostos on paljon harkitumpi ja toisaalta mielekkäämpi. 

Good Fellows toi jotain erilaista Helsingin katukuvaan ja ainakin minä jään kaipaamaan tätä jo 80-luvulla perustettua liikettä. Eihän sitä tiedä, vaikka joku aloittaisi joskus jonkin uuden sarjakuvakauppa toiminnan Helsingissä, mutta toistaiseksi on tyydyttävä Fennica Comicsiin ja Fantasiapeleihin. Mikäli Good Fellowsin porukka sattuu eksymään tätä blogia lukemaan niin tahdon kiittää kaikista niistä vuosista joina kerkesin olla teidän asiakkaananne. Liike sai aina minun sisäisen pikkupojan esiin ja muutenkin lähdin kaupasta aina todella hyvällä mielellä takaisin Helsingin kaduille. Iso kiitos ja syvä kumarrus!


6 kommenttia:

  1. Hyvä kauppa valikoimallisesti, mutta itse sain siellä aika monta kertaa tylyä palvelua. Pohdin ostoksiani käsittääkseni liian kauan.

    VastaaPoista
  2. Heillähän oli muutama vuosi sitten tämä `viiden euron maksu, jos ei osta mitään`-`kampanja`, joka kai oli kai kuitenkin tarkoitettu `gallerian` tiloihin, eikä maksua ilmeisesti peritty keneltäkään. Mutta olihan se kuitenkin lähtökohtaisesti tosi nolo ja ajattelematon `kampanja.` Myyjä kutsui lehtijutuissa katselijoita `renkaanpotkijoiksi` jotka eivät tervehdi tullessa eivätkä mennessä. Itse tervehdin aina myyjää, myyjiä erikoislikkeissä, sekä tullessa että lähtiessä, olen sitten ostanut tai en. Aika erikoinen väite, Good Fellowsin miesmyyjä ei läheskään aina itse tervehtinyt vastaavissa tilanteissa. Mutta surku kuitenkin liikkeen lopettaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan tuon lehtijutun! Se sai kyllä silloin miettimään, että mitähän ihmettä tässä taas on ajateltu. Kävin liikkeessä niihin aikoihin ja eipä sieltä mitään maksua peritty... Outoa se oli ja muistan, että jotenkin vähän kiusaantuneena astuin tuolloin kauppaan sisään.

      Olen kuullut parilta muultakin, että asiakaspalvelu olisi ollut jotenkin tylyä, mutta eipä ainakaan minun kohdalle koskaan sattunut.. Ehkä jollain tavalla vähän "ujoa". Tai sitten olen aina ollut pää niin pilvilinnassa siellä etten ole tajunnut... :O

      Poista
  3. Iso kiitos ja syvä kumarrus - ruudukon kommenteistasi - on kiva kuulla, että joku on tykännytkin. Lopettamiseen syy oli taloyhtiössä alkanut 1.1.2017 massiivinen putki- yms. remontti. En jaksanut enää muuttaa kaikkea uuteen paikkaan. Toinen painava syy oli silloin 3v. tyttäreni - halusin viettää enemmän aikaani hänen ja vaimoni kanssa.

    Suuret kiitokset kaikille asiakkaille 32-vuotisen taipaleen ajalta.
    Aina on niitä, jotka eivät tykkää, mutta useiden kanssa tultiin ystäviksi.

    Lopuksi vielä siitä 5€ sisäänpääsymaksusta - kun suomen kuvalehden bloggaaja käy kääntymässä nimettömänä - kyselee 5€ jutusta ja ei sisäistä hänelle selvällä suomenkielellä annettuja vastauksia. Kirjoittaa bloginsa ja sitä jaetaan - seuraus on se, että seuraavana aamuna oli kymmenen soittopyyntöä lehtien ja radion toimittajilta - niihin vastattuani ja heidän poimittua asiayhteydestä irrotetut kommentit, jotta teksteistä saadaan raflaavat.. asia oli sitä myöten selvä - surkea kauppa ja myyjä.
    Eipä siitä enempää.

    The Good Fellows Ky / Jari Laitinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi onpa kiva, että löysit tänne minun blogiini! Syvä kumarrus myös sinne suuntaan! Täysin ymmärrettäviä syitä toiminnan lopettamiselle nuo, lapset kun on lapsia vain sen kerran.

      Toivon oikein mukavaa jatkoa koko perheelle!:)

      Poista
  4. Lueskelin juuri divarista ostamaani 92 vuoden Judge Dreddiä, jossa oli Good Fellowsin mainos. Piti googlata onko sellainen liike vielä olemassa. Päädyin lopulta sitten tänne ja tuossahan tosiaan ex-omistajalta itseltään kommenttia.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...