sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kaikkien aikojen Parhaimmat pelit!

Lisää näitä massiivilistoja! Olen huomannut, että noihin muihinkin tulee palattua vähän väliä kun haluaa tarkistaa jonkin sijoituksen listalla. Marvel ja DC -leffa listat etenkin ovat todella paljon käytössä juuri sen takia, että noita tulee katsastettua uusia vähän väliä. Nyt ajattelin koota siis minun mielestäni kaikkien aikojen parhaimmat videopelit yhteen postaukseen. Minulle pelissä tärkeintä on helposti lähestyttävä maailma ja samaistuttavat hahmot. Mikäli pelissä on myös hyvä juoni ja tarttuva musiikki, ovat ne ehdottomasti paikkansa ansainneet minun suosikkipelieni joukossa. Uskoisin, että pelaajille ei hirveän suuria yllätyksiä tule tällä listalla. Mikäli joku superhyvä peli puuttuu listalta niin olkaa hyvä ja kysykää mielipidettäni! Suurella todennäköisyydellä en ole kyseistä peliä vielä pelannut, mutta voi olla ettei se vain pääse top 10 listalle. Aloitetaanpa!

11.  The Legend of Zelda:  the Wind Waker (2002)
Näköjään jälleen kerran onnistuin juksuttamaan teitä. Tämä on oikeasti top 11, sillä Wind Wakeriä ei voi jättää tältä listalta pois. Wind Waker on hieman erilainen Zelda peli jo ihan ulkonäöllisesti. Sen grafiikat ovat omaperäiset, mutta luoneet jalansijaa monille tämän päivän indie-pelien grafiikoille. Wind Waker on myös ensimmäinen melkein avoimen maailman Zelda peli, jossa voit suorittaa lukemattomia pieniä sivutehtäviä!

10. Crash Team Racing (1999)
Spoilaan sen verran, että CTR on maailman paras rallipeli. Kovin kaukana listalle pääsystä ei ollut Mario Kart Double Dash, mutta piti antaa tämä titteli kuitenkin Crashille. CTR:n parissa tuli vietettyä käsittämätön määrä tunteja pentuna. Oma suosikkihahmoni pelissä oli Pinstripe sekä Cortex. Tämä on sellainen peli jonka haluaisin jälleen käsiini!

9. Minecraft (2011)
Joskus tahtoo olla luova ja tuhlata aikaansa palikkamaailmassa. Harmillisesti kyllästyin hieman peliin sen jälkeen, kun superhienot rakennelmani hävisivät edellisen koneeni mukana. Olin luonut tavallaan toimivan RPG-maailman, jossa oli toimivia temppeleitä ja tehtäviä. Olin myös luonut todella kivan Henkien Kätkemä kylpylän melkein reaalikoossa. Huoh.. tahtoisin niin takaisin tuon maailman, mutta uudelleen en millään viitsisi alkaa sitä tekemään!

8. Arkham City (2011)
Kuka yllättyi, että listaltani löytyy Batmaniä? Arkham City on lähestulkoon kaikin puolin täydellinen Batman peli. Paljon vihulaisia napattavana, hyvä pääjuoni sekä loputtomat pikkutehtävät, lore ja easter eggit tekivät pelistä täydellisen nörttikokemuksen. Edes Arkham Cityn jatko-osat eivät yltäneet tämän pelin tasolle. Arkham Cityssä sinä todellakin saat olla Batman.

7. Super Smash Bros. 3Ds (2014)
Smash Bros. -sarja on ollut yksi rakkaimpia pelisarjoja minulle ihan tuolta Gamecube ajoista asti. Siinä missä Melee onnistui koukuttamaan minut ja Brawl toi paljon hyvää lisää pelisarjaan, on kuitenkin 3DS versio ehdoton suosikkini. Smash Run, toimivat valikot ja mahdollisuus pelata kavereiden kanssa netissä on todella kiva lisä! Myös kentät ovat tässä mielenkiintoisempia kuin sisarversiossa Wii U:lle, joka myös ihan kelpo peli!

6. The Elder Scrolls V: Skyrim (2011)
Nyt päästään aika koviin peleihin!  Vierastin todella pitkään Skyrimin kaltaisia pelejä. Jotenkin tuo ekassa persoonassa pelaaminen tuntui oudolta, mutta sitten parempi puoliskoni sai minut kokeilemaan peliä. Yllätyin todellakin positiivisesti. Hahmon luomisesta asti imeydyin peliin aivan täysin. Skyrimin maailma on kaunis ja mielenkiintoinen, jossa on paljon sivujuonia ja ihan ookoo hyvä pääjuonikin (jonka olen ainoana koko kaveripiiristäni suorittanut loppuun sakkaa, yrittäkää nyt edes.)

5. Pokémon X (2013)
Pitäähän minun listallani olla vähän Pokémoniakin! Pokémon X on yksi parhaimmista Pokémon peleistä ikinä. Uusia hirviöitä tuli sopivan vähän lisää, mutta pelissä esiteltiin Mega Evoluutiot, jotka ainakin minun mielestäni olivat todella hyvä lisä Pokémon peleihin! Myös grafiikoiden huikea paraneminen sekä Kalos -alueen kaunis ympäristö olivat omiaan tekemään pelistä niin hyvän!

4. Undertale (2015)
Jos et ole vielä pelannut niin pelaa. Undertalella on mahdollisuus rikkoa pelaaja henkisesti ja saada pelaaja rakastumaan pelin jokaikiseen hahmoon. Pikseligrafiikka on todella virkistävää tämän päivän grafiikoihin nähden ja Undertale pysyy siitä huolimatta kauniina. Ihastuttavien hahmojen lisäksi pelissä on myös ihan tajuttoman hyvä soundtrack, jota kuuntelee vielä tälläi vuosi pelin päättymisen jälkeen! Peli vaatii myös useamman läpipeluukerran, jotta siitä saa kaiken irti. Eikä kertaakaan kaduta, että pelasin pelin kolmesti!

3. Pokémon HeartGold (2009)
Vaikka X on miltei täydellinen Pokémon peli, ei se vedä vertoja lapsuuteni lemppari Pokémon pelin remakelle. HeartGold on siis Pokémon Goldin uusintaversio, mutta tuotuna 2010-luvun kynnykselle. Kaikki uudet Pokémonit ovat mukana, kuten myös uudet hyökkäykset ja kehittymismahdollisuudet. Johto -alue on kaikkeista hienoin ja mielenkiintoisin Pokémon maailma tähän päivään mennessä. Salikouluttajat ovat jokainen upeita, samoten pelin juoni. Parasta on kuitenkin se, että pelin suoritettua sinulla on mahdollisuus siirtyä pelaamaan myös Red & Blue peleistä tuttuun Kantoon. Tässä on todella paljon pelattavaa verrattuna muihin Pokémon peleihin!

2. Overwatch (2016)
Listan uusin peli on tullut sinne pysyäkseen. Noin vuosi sitten tutustuin ensimmäisen kerran Overwatchiin ja rakastuin oitis. First Person Shooterit eli FPS -pelit eivät ole mitenkään ennen saaneet minua kiinnostumaan, mutta Overwatchin upeat hahmot ja kaikintavoin toimiva pelityyli ovat omiaan luomaan täydellisen FPS kokemuksen! Sen verran on tullut tätä peliä jo hypetettyä, että varmaan parempi kun tsekkaatte tuon Overwatch tägin!
 
1. The Legend of Zelda: Majora's Mask (2000)
Parhaaksi peliksi pääsee tämä N64 klassikko. Nyt fiksuimmat ihmettelevät kovaan ääneen, missä Ocarina of Time? Ocarina of Time löytyy listani sijalta 16. Peli on todella hyvä kaikinpuolin, mutta kalpenee absurdin, jännittävän ja sielukkaan Majora's Maskin rinnalla. Majora's Mask on pelinä todellinen tunnekokemus. Monet sivutehtävät ovat todella surullisia ja traagiset ihmiskohtalot saavat tipan jos toisen linssiin. Kaiken kruunaa uskomattoman hyvin pelin tunnelmaan sopiva musiikki. Itse en ole koskaan vielä N64 versiota pelistä pelannut, mutta Gamecube ja 3Ds versiot olen pelannut molemmat läpi, cubella jopa kahdesti.

Tässä siis minun suosikkipelini! Mikäli tosiaan halautte väitellä, kommentoida tai kertoa omista suosikkipeleistänne niin eikun satuilemaan!

2 kommenttia:

  1. Noista peleistä ainakin Wind Waker kuuluisi todennäköisesti omalle vastaavalleni listalle :) Moni on kehunut paljon tuota Crash Team Racingia, mutta itse olen täysin missannut kyseisen pelin kun olen tutustunut Playstationiin vasta näin myöhemmällä iällä. Osaatko arvioida onko sen pelin hyvyydessä suuri osuus nostalgiaa vai kestäisikö kyseinen peli paljoa pelaamista/tutustumista vielä nykyaikana? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan että noin puolet on kuitenkin sitä nostalgiaa. Olen kerran tai kaksi saanut peliä pelata aikuisiällä ja on kyllä toiminut! Kartat ja musiikit tekee aika paljon, mutta jos nyt pelaisin ensimmäistä kertaa, olisi Mario Kart viihdyttävämpi. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan jos tilaisuus tulee eteen. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...