lauantai 10. kesäkuuta 2017

Wonder Woman



Jälleen epäilystä täynnä tuli istuttua Finnkinon saliin kolme. Wonder Woman oli saanut hyviä arvosteluja niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin, mutta viime vuoden Batman V Superman sekä Suicide Squad pyörivät edelleen mielessä. Entä jos ne on kussut Wonder Womaninkin? Muutaman ensimmäisen minuutin aikana saatoin jo todeta, että näin ei tule käymään.

Wonder Womanin juoni on melko perinteinen origin-stoori. Diana kasvaa paratiisisaari Themysciralla, piilossa maailmalta muiden amazon-naisten kanssa. Nuori Diana tahtoo kovasti mukaan jo amazon-taistelukoulutukseen, mutta Dianan äiti, Hippolyta, amazonien kuningatar ei millään tahtoisi särkeä tyttörensä viattomuutta. Diana kuitenkin onnistuu puhumaan äitinsä ympäri ja kuningatteren sisko Antiope saa luvan alkaa kouluttamaan Dianaa soturiksi. Dianasta kasvaa amazonien kirkkain taistelija, mutta kaikki muuttuu kun paratiisisaaren rauhaa rikotaan. Brittiläinen vakooja, Steve Trevor tekee pakkolaskun saarelle ja hänen perässään saksalaiset sotajoukot löytävät amazonit. Diana ja amazonit saavat oppia, että maailma on sodassa eikä loppua tunnu löytyvän. Legendan mukaan amazonien tehtävä olisi pelastaa ihmiset sodalta ja kukistaa Ares, sodanjumala, josta kaikki ihmisten väliset sodat johtuvat. Niinpä Diana päättää äitinsä estelyistä huolimatta poistua saarelta Steven kanssa pelastaakseen maailman.

Gal Gadot vakuutti minut jo Batman V Supermanissä ja tahdoin nähdä lahjakasta Wonder Womanin esittäjää enemmänkin. Muutenkin tuntui, että kyseisessä leffassa Gadot varasti aika hyvin parrasvaloja konkarinäyttelijä Ben Affleckilta sekä Henry Cavillilta. Kuvankaunis nainen, joka osaa todellakin näytellä vahvaa persoonaa saa sydämeni sykkimään. Pidin kovasti siitä, että vaikka Wonder Womanissa Diana on naiivi ja hyvin uhkarohkea, pysyi hän silti todella vahvana naishahmona. Etukäteen pelkäsin, että tekijät ovat antaneet liikaa ruutuaikaa Chris Pinen Stevelle, joka tekisi Wonder Womanista vain heikon hahmon. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan Pine pysyi hyvin taka-alalla, eikä hahmojenvälinen romanssikaan tuntunut niin kovin pakotetulta. Steve oli elokuvassa toteutettu mielestäni kaikinpuolin hyvin. Pine osasi vetää sellaisen kiltin, sanoissaan takeltelevan hurmurin, jolla myös oli huumorintajua (ja vatsalihakset.) Huumorista puheen ollen....

Aiemmat DCEU -leffat ovat epäonnistuneet pahasti huumorin saralla. BVS ja Man of Steel olivat yllättävän kylmät ja synkkäsävyiset. Suicide Squad puolestaan esitteli parhaimmat vitsit jo trailereissa ja loput olivatkin sitten väkinäistä kuraa. Wonder Womanissa huumori oli kohdillaan, vaikka värimaailma oli edelleen synkkä. Vitsit tulivat oikeaan paikkaan ja etenkin Etta (Lucy Davis) oli aivan mahtava sivuhahmo! Huumorin lisäksi leffan musiikki oli todellakin kohdallaan! Koko musiikki perustui jollain tasolla Hans Zimmerin "Is She With You?" -raitaan, joka siis Batman V Superman -elokuvasta. Täytyy myöntää, että siinä kohtaa kun ihan tuo alkuperäinen versio alkoi kuulua salissa niin minä menin ihan kananlihalle, niin hyvin tuo tunnari sopii Wonder Womanille!

Easter eggejä oli todella vähän niin kuin DCEU -leffoissa yleensäkin. Mitään secret endingiä ei ole ja toki koska universumi on vielä niin uusi, ei viittauksiakaan voi tehdä hirveästi muuhun materiaaliin. Muutama pikkujuttu oli kuten Dianan ensimmäinen jäätelö, Zack Snyder sotilaana ja viittaus Superman -elokuvaan kujakohtauksessa. Tässä siis parhaimmistoa.

Kaiken kaikkiaan Wonder Woman on DCEU:n kirkkain tähti. Se ei yllä aivan Loganin tasolle tämän vuoden leffoista, mutta ohittaa kyllä Guardians of Galaxy kakkosen. Wonder Woman tuntuu hieman sellaiselta pakolliselta pohjustusleffalta Justice Leagueta varten, mutta toimii yksinäänkin oikein hyvin. Oikeasti pisteet kotiin siitä, että kyseessä on myös paras ikinä tehty naissupersankarista kertova elokuva, joka ei ole täysi floppi (Catwoman, Elektra). Wonder Woman on myös kaikkien aikojen tuottoisin naisohjaajan (Patty Jenkins) tekemä elokuva. Suosittelen lämpimästi kaikille niille, jotka pitivät Batman V Supermanistä sekä niille, jotka haluavat saada uskonsa takaisin DCEU:ta kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...